Erection continues on the Broomfield Recreation Center with 108’ double tees. 

Broomfield Recreation Center

Location:
Broomfield, CO
General Contractor:
Adolfson & Peterson
Architect:
Davis Partnership Architects
Engineer:
Martin/Martin, Inc.
Owner:
City and County of Broomfield
Description: 

Erection continues on the Broomfield Recreation Center with 108’ double tees.  Our field crew makes it look easy, well done team.

The Broomfield Community Center reconstruction project involves a complex phased construction effort to build a completely new expanded facility.  The new 93,124-square-foot community center will offer nearly three times the square footage as the original facility, greatly expanding all aspects of its recreation and senior programs and services. A two-court gymnasium with running track and a natatorium containing four pools featuring a cold water competition pool with elevated seating for 100 spectators are key features of the recreation center while the senior center offers spaces and amenities organized around a central living room style pre-function area.

This total precast concrete project serves as the structural system and exterior envelope of the recreation side of the facility due to tight site constraints and construction schedule advantages.  Precast elements include double tees, beams, columns, bleachers, raker beams, radius architectural column covers, and architectural insulated walls with formliner.

Completion and occupancy of the new facility in expected for August 2020.

 

For more information about this project, contact Our Team.