Shoreview Community Center is getting tropical!

Shoreview Community Center

Location:
Shoreview, MN
General Contractor:
RJM Construction
Architect:
BWBR Architects
Engineer:
BWBR Engineers, Inc.
Owner:
City of Shoreview
Description: 

The 22,000 sq. ft. expansion project will create a tropical water park addition to the existing indoor pool, as well as an addition adjacent to the existing gymnasium.  The City Council approved the construction contracts on October 2, 2017 and construction started on October 23, 2017.  Construction is expected to be completed by August 2018.

Wells Concrete’s Role

Wells Concrete produced and erected more than 20,000 sq. ft. of precast concrete for the Center.  The gym and pool area boasted 12’ wide thin brick insulated exterior wall panels and precast hollow-core floor plank. Solid precast interior walls are used to frame the fire separation wall between the two structures.

Two Level Addition

A two level 15,000 sq. ft. expansion adjacent to the gymnasium. The lower-level expansion space will create a new entrance into the indoor playground area and it will be expanded to provide a larger playground, a greatly improved toddler play area, and improved seating for adults. The lower level also includes a series of four group fitness rooms/studios that will be used for our extensive group fitness classes and youth activities. Finally, the Wave Cafe seating area will be remodeled and expanded and include new booths adjacent to the gym. The upper level of this expansion will include four new multi-purpose meeting and activity rooms that will be accessed from a new hallway off of the Fireside Lounge. There will also be a new outdoor deck accessible from the Fireside Lounge.

Waterpark Expansion

The project also includes a 7,000 square foot expansion of the Tropics Indoor Waterpark. The Waterpark expansion a new zero depth shallow water splash pool and major aquatic play structure that includes slides and water sprays. Additionally, the men’s and women’s locker rooms will be renovated and the number of family changing rooms will be increased from two to seven. This is the first major expansion of the pool since 1999.

Product # Sq. Ft. / Ln. Ft.
Insulated Architectural Wall Panels 44 7,999 SF
Structural Wall Panels 3 956 SF
Solid Slabs 10 296 SF
Hollowcore Plank 121 10,863 SF
Beams 2 46 LF
Columns 2 62 LF

 

For more information about this project, contact Gary Pooley.